AccomodatieVoor de pensionklanten van stal Oostenhem is de stal altijd toegankelijk en kan je iedere dag van de week en op het uur dat je verkiest uw paard verzorgen of berijden. De accommodatie van de stal is voor iedere klant steeds beschikbaar en mits rekening te houden met elkaar kan je alleen of samen gebruik maken van de voorzieningen die er aanwezig zijn. Alleen wordt er gevraagd, zorg te dragen voor alles en alles net achter te laten zodat iedereen kan genieten van verzorgde pistes en degelijk  materieel in een verzorgde omgeving.

Springpiste
Een geopad piste van 70 op 35 m die het gehele jaar door berijdbaar en beschikbaar is voor de paarden en ruiters van de stal. Tijdens de zomerperiode staat er steeds een springparcours beschikbaar dat gebruikt wordt om de springlessen te geven, maar tevens vrij te gebruiken is door de pensionklanten om hun paard te trainen of springoefeningen op te stellen.


Dressuurpiste

Dressuuroefeningen  trainen alsof het op een dressuurwedstrijd is! Daarvoor is er een afzonderlijke dressuurpiste van 20 op 40 m beschikbaar waar er gedurende de zomermaanden een wedstrijdring opgesteld is, waar de paarden kunnen wennen aan de witte hekjes en de proef in de beste omstandigheden kan  ingeoefend worden. 


Binnenpiste

Om het gehele jaar te kunnen genieten van uw paard en in de wintermaanden door te kunnen werken aan de africhting van uw paard en het verfijnen van uw rijkunst, staat ook de binnenpiste van 45 op 20 m met een steeds verzorgde bodem ter beschikking van de klanten. Hierin worden ook springoefeningen opgesteld of wordt de ruimte vrij gemaakt voor het dressuurwerk.


Stapmolen

Een stapmolen voor zes paarden biedt de pensionklant de mogelijkheid om bij tijdsgebrek hun paard de nodige beweging te geven of na het werk de paarden te laten uitstappen. De stapmolen is vrij te gebruiken en mits wat afspraak met de stalhouder of collega’s kan uw paard de nodige beweging krijgen zonder je aanwezig hoeft te zijn. De instelling van de stapmolen kan aangepast worden en de harde bodem bevordert de hardheid van het beenwerk van uw paard.


Overdekte Longeerpiste

De overdekte longeerpiste van 18 m doormeter met een geopadbodem geeft uw  paard de mogelijkheid om zijn stalvrolijkheid uit te werken vooraleer je het werk met je paard in de piste in alle veiligheid en rust aanvangt. Daarnaast geeft het je ook de mogelijkheid uw paard te trainen met verschillende hulpmiddelen waardoor de soepelheid en losgelatenheid kan verbeterd worden en de africhting tijdens het rijden vlotter en beter gaat. Hiervoor kan je ook inlichtingen en advies krijgen van de uitbater en lesgever van het stal, die u kan bijstaan in het werk aan de longe en de werking en het gebruik van de verschillende hulpteugels.