Pensionstal


Paarden of pony’s die gestald worden op stal Oostenhem krijgen een aangepaste box zodat ze de nodige ruimte, gezelschap of uitzicht hebben zodat ze zich thuis voelen.

De meeste paarden staan op tarwestro, zodat ze bij het verblijf in de stal zich kunnen bezig houden en knabbelen zonder zich te vervelen. Volgens noodzaak kunnen bepaalde paarden of pony’s ook op houtkrullen gezet worden om eventuele problemen te voorkomen of te verhelpen.


De stallen worden drie maal per week uitgemest en voorzien van nieuw strooisel, de dagen tussenin worden de stallen opgestrooid of bij gestrooid waar nodig .

Naast het tarwestro krijgen ze dagelijks aangepast voordroog gras die met zorg en aandacht voor de gezondheid van het paard gegeven wordt. Natuurlijk krijgen de paarden en pony’s ook het nodige krachtvoer aangepast aan het werkschema van het paard of de pony. Voedingssupplementen kan je indien nodig zelf geven, maar ook de uitbater van de stal kan tijdens het voederen hieraan meewerken.


De gezondheidstoestand van de paarden wordt nauwlettend in het oog gehouden en bij problemen wordt de eigenaar onmiddellijk verwittigd, de ontworming de inentingen en vaccinaties worden nauwkeurig opgevolgd en alle paarden op de stal worden samen behandeld om besmettingen te voorkomen.


De nodige uitrusting om uw paard te verzorgen of te berijden kan je opbergen in een materiaalkast die je zelf meebrengt en in de nabijheid van uw paard kan geplaatst worden. Zadeldoeken en staldekens van stal Oostenhem kunnen ter plaatse aangekocht worden en kunnen indien nodig afgegeven worden om te laten wassen via een extern wassalon. Ruiterkledij met het logo van de stal is eveneens beschikbaar en toont de verbondenheid tussen de VLP clubleden van stal Oostenhem.